неделя, 19 май 2013 г.

Повишаване на квалификацията за Водач на МПС


Когато искате да повишите своята квалификация, можете да потърсите автошкола София, при която да проведете необходимото обучение за квалификация.
За кого е подходяща въпросната квалификация?
Ако искате да започнете работа като шофьор на тир, автобусен шофьор или друго, то наличието на шофьорска книжка за управление на автомобил – категория В, не е достатъчно! Необходимо е да притежавате допълнителен документ, чрез който се удостоверява, че Вие можете и имате право да управлявате специфичното превозно средство. При липса на такъв документ, никой няма да Ви допусне до управлението на тежкотоварни автомобили, тъй като можете да бъдете опасни, както за Вас самите, така и за другите, намиращи се в близост до Вас, когато управлявате въпросното превозно средство.
Има и такива случаи, при които шофирането на тежкотоварен автомобил не е основната дейност на съответния работник, а само част от нея или просто има такова изискване от страна на работодателя. Това изискване може да е налично при кандидатстването Ви за работа, но е възможно да се появи и впоследствие.
За да се сдобиете с документ за квалификация като първото необходимо условие е притежанието на шофьорска книжка за Категория В. Ако нямате или имате такава и в двата случая можете да потърсите автошкола София (в случай, че сте от този град или област), където да се запишете съответно за курс категория В и квалификация.
Обикновено, ако вече разполагате с шофьорска книжка, единственото необходимо, което би  трябвало да сторите е да се явите отново на курс по кормуване, но този път за управление на тежкотоварен автомобил и при успешното му преминаване, ще получите желаната квалификация. Ако към момента не разполагате със шофьорска книжка, можете отново да се явите на изпит, но ще трябва да се запишете и за теорията на курса, освен кормуването.
Тук няма нищо по-различно, отколкото при стандартния шофьорски курс за придобиване на документ за правоспособност, за шофиране, категория В. Единствената специфика се състои в управлението на самия тежкотоварен автомобил. Тоест, там има разлика, в сравнение със управлението на стандартен автомобил. Относно теорията, материала е същия, както при курса за категория В. Тоест, главното се състои в изучаването на ЗДП и т.н.
Тоест, която и автошкола София да изберете, то условията за провеждане на самото обучение з квалификация ще бъдат еднакви!

1 коментар:

  1. Привет всем здесь, меня зовут Фумо Садику, живу в городе Малинди, Кений. Я хочу рассказать немного больше о добром человеке по имени Бенджамин Брейл Ли, работающем со службой финансирования в качестве кредитного специалиста. Г-н Бенджамин Брейл Ли помог мне получить ссуду в размере 37 115 225 шиллингов в то время, когда я пытаюсь встать на ноги, чтобы поднять свой бизнес, я знаю, что есть некоторые из вас, кто испытывает финансовые трудности, чтобы поговорить с г-ном Бенджамином о приложении + 1-989-394-3740 Или также с его личным E -mail на 247officedept@gmail.com Я так рад за то, что он сделал для меня, а также для своего банковского бухгалтера Бухгалтер Эрнандес Лукас Большое спасибо за вашу хорошо выполненную работу.

    ОтговорИзтриване