неделя, 19 май 2013 г.

Възстановяване на контролни точки


Ако е възникнал проблем с Вашите контролни точки, то можете да потърсите автошкола София, в която да се запишете за тяхното възстановяване.
За какво е предназначено това допълнително обучение за възстановяване на контролни точки?
То е предназначено за хора, които са изгубили част или всичките контролни точки, с които разполагат, поради извършването на едно или няколко нарушения.
Продължителността на този тип обучение зависи от автошкола София,в която сте записани, но може да се приеме, че е средно около шест часа. Важно е да знаете, че обучението се провежда единствено върху теория. В него не с включени практически тренировки. Разпределено по дни, цялото обучение по принцип се извършва в рамките на един ден. След приключването му, не се полагат изпити!
Датите и часовете за провеждане на самите занятия се определят в зависимост от школата, в която сте се записали, но по принцип, в повечето школи се съобразяват с курсистите, тъй като някои от тях разполагат с доста ограничено свободно време.
Целта на самото обучение е шофьорите да осъзнаят, че шофирането не е лесна задача и е важно винаги този, който е зад волана да е наблюдателен и внимателен, тъй като и най-малката грешка, която се допусни – била тя по вина на шофьора или на друг, може да се стигне от лека повреда и беля до голяма трагедия!
Когато преминете този курс, това означава, че Вие сте осъзнали грешките, които сте допуснали и заради, които са Ви били отнети контролни точки и се предполага, че повече няма д допуснете подобни.
Независимо в коя автошкола София се запишете за този тип курс за възстановяване на контролни точки, Вие няма да полагате изпит. Единственото, което ще получите е сертификат за завършен курс, с чиято помощ ще можете да си възвърнете отнетите контролни точки от КАТ.
Преди, обаче да се запишете за подобен курс е необходимо да отговаряте на няколко условия. Едно от тях е, че за да се запишете за курс е необходимо да се изплатили всички наложени глоби и други санкции от КАТ и да нямате текущи задължения към тях. Друго изискване е да се явявате на курс за възстановяване на контролни точки за първи път или поне да има 1 година, откакто са Ви били отнети такива за последно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар